Computer Consultancy Steenbergen

Windows en internet voor senioren

Computeropleiding in Steenbergen

Starter-beginnerscursus (wat leren wij u?)

Informatie opzoeken op internet, e-mails versturen of telefoneren naar familie en vrienden, muziek en films downloaden, foto’s opslaan en bewerken ... De mogelijkheden op internet zijn legio. Heb je nog geen ervaring met computers en internet dan lijkt het allemaal zo ingewikkeld. Maar na onze cursus kun je je prima redden op het internet. Tijdens de cursus in je eigen thuisomgeving, bestudeer je het schriftelijke lesmateriaal en oefen je in je eigen tempo je vaardigheden. Bovendien word je deskundig begeleid door een docent. Je staat er dus niet alleen voor. Wij hebben de gave en het geduld om te doceren in vrij simpele bewoordingen die je direct zult begrijpen. Geen moeilijke Engelse computer benamingen en uitspraken. Onze lesblokken zijn slechts 2 uur. Het is bewezen dat 2 uur les volgen, precies goed is om de aandacht erbij te kunnen houden.

 

Wat leren wij u ?

Een echte starterscursus! De cursus is namelijk bedoeld voor personen die geen of zeer weinig ervaring met de computer hebben en die op een rustige en duidelijke wijze willen kennismaken met de beginselen van Windows en tekstverwerking in hun eigen vertrouwde thuisomgeving. Bijzonder geschikt voor personen die nog nooit een toetsenbord hebben aangeraakt. Het niveau is eenvoudiger dan de cursus Windows en SUCCES is gegarandeerd.

 

De Computer

In dit hoofdstuk maak je stap voor stap kennis met de computer. Begrippen als hardware, software, harde schijf, vensters en bureaublad worden helder en duidelijk uitgelegd. Je leert hoe het toetsenbord en de muis werken en hoe je de helpfunctie van je computer gebruikt. Begrippen als Bureaublad, Taakbalk, pictogrammen; vensters manipuleren; omgaan met menu's, schuifbalken en werkbalken. Tekst typen in Word en deze tekst opmaken met vet, cursief, onderstrepen, verschillende lettertypen, lettergrootte en speciale tekens; teksten en tekeningen opslaan, openen, afdrukken. Je leert de verschillen tussen bestanden, mappen en stations. Hoe bekijk je mappen en hoe kun je werken binnen mapvensters? Wat zijn bestandstypen en wat houdt bestandsbeheer in? Deze zaken worden in dit hoofdstuk behandeld. Je leert hoe je informatie gemakkelijk kunt bekijken, opslaan, ordenen en weer terugvinden.

 

Kennismaking met internet en e-mail

Hier maak je kennis met het internet. Wat is het precies, wat heb je nodig om te kunnen internetten en wat kun je er allemaal mee doen? Deze vragen worden in dit hoofdstuk beantwoord. Na het bestuderen van dit hoofdstuk kun je werken met Internet Explorer en kan je websites bezoeken met Internet Explorer en werken met Hyperlinks.

E-mail versturen met Outlook Express; berichten openen, bijlagen bijvoegen, opstellen en verzenden.

 

Informatie zoeken en verwerken op het net

Op internet zijn miljarden webpagina’s te vinden. In dit hoofdstuk leer je hoe je de juiste informatie vindt, hoe je een zoekmachine gebruikt en hoe een internetgids werkt. Ook leer je hoe je de informatie die je hebt gevonden, kunt bewaren of verwerken in je eigen documenten. Wikipedia (de internetencyclopedie) wordt besproken, maar ook de diverse functies van Google. Tot slot worden filmpjes zoeken in YouTube en programma’s downloaden behandeld.

 

=================================================================================================================