Gemeente Steenbergen

Gemeente Steenbergen en Senioren

Computercursussen voor senioren  in Steenbergen en geheel W-Brabant en Zeeland

Gesubsidieerde Senioren Privélessen

 

Bij thuis privéles kan de cursusinhoud perfect afgestemd worden op uw wensen. In principe bepaalt u zelf de datums en tijden, de lengte van de lessen en het aantal lessen.

 

Omdat u in een thuis privéles alle aandacht krijgt ( wat in groeplessen verband absoluut onmogelijk is) is het mogelijk om veel te doen in korte tijd. Hebt u een lijstje met concrete vragen waar u eens graag uitleg over wilt hebben? Een uurtje privéles is dan vaak al voldoende!

 

Privélessen kosten voor particulieren € 48,00 per uur en zijn BTW vrijgesteld. Echter doordat onze senioren computercursussen nog steeds gesubsidieerd worden kunnen wij deze lessen aanbieden voor slechts € 17,00 per uur.

 

In de ZuidWestHoek regio (in een straal van 50 kilometer afstand van Steenbergen) kost dat niets extra. Woont u verder dan 50 kilometer van Steenbergen, dan berekenen wij reistijd en kilometerkosten (over de extra te rijden meer kilometers).

 

Ook bedrijven en instellingen bieden we privélessen aan op werkpleklocatie of in groepsverband in ons leslokaal te Steenbergen.

 

Senioren Starter-Beginnerscursus (combi-cursus) voor een echte senioren instapprijs van slechts 204,00 voor 12 privé lesuren.

 

U leert het volgende t.w.

 

De Computer

In dit hoofdstuk maak je stap voor stap kennis met de computer. Begrippen als hardware, software, harde schijf, vensters en bureaublad worden helder en duidelijk uitgelegd. Je leert hoe het toetsenbord en de muis werken en hoe je de helpfunctie van je computer gebruikt. Begrippen als Bureaublad, Taakbalk, pictogrammen; vensters manipuleren; omgaan met menu's, schuifbalken en werkbalken. Tekst typen in Word en deze tekst opmaken met vet, cursief, onderstrepen, verschillende lettertypen, lettergrootte en speciale tekens; teksten en tekeningen opslaan, openen, afdrukken. Je leert de verschillen tussen bestanden, mappen en stations. Hoe bekijk je mappen en hoe kun je werken binnen mapvensters? Wat zijn bestandstypen en wat houdt bestandsbeheer in? Deze zaken worden in dit hoofdstuk behandeld. Je leert hoe je informatie gemakkelijk kunt bekijken, opslaan, ordenen en weer terugvinden.

 

Kennismaking met internet en e-mail

Hier maak je kennis met het internet. Wat is het precies, wat heb je nodig om te kunnen internetten en wat kun je er allemaal mee doen? Deze vragen worden in dit hoofdstuk beantwoord. Na het bestuderen van dit hoofdstuk kun je werken met Internet Explorer en kan je websites bezoeken met Internet Explorer en werken met Hyperlinks.

E-mail versturen met Outlook Express; berichten openen, bijlagen bijvoegen, opstellen en verzenden.

 

Informatie zoeken en verwerken op het net

Op internet zijn miljarden webpagina’s te vinden. In dit hoofdstuk leer je hoe je de juiste informatie vindt, hoe je een zoekmachine gebruikt en hoe een internetgids werkt. Ook leer je hoe je de informatie die je hebt gevonden, kunt bewaren of verwerken in je eigen documenten. Wikipedia (de internetencyclopedie) wordt besproken, maar ook de diverse functies van Google. Tot slot worden filmpjes zoeken in YouTube en programma’s downloaden behandeld.

Tekstvak: Hebt u besloten een cursus te gaan volgen bij =CCS= Computeropleidingen? Maak dan eerst telefonisch of via mail een afspraak. Hierna maken wij met u een afspraak voor een intake gesprek en persoonlijk onderhoud bij u thuis. Uiteraard is dit geheel vrijblijvend. . 

Tekstvak: Geschikte Privé starter-beginnerscursus voor beginnende computer gebruikers zijn met name de cursussen . 

Computerbeheer
Wegwijs op de computer
Wegwijs met Word
Wegwijs met Internet
Wegwijs met Outlook 
Wegwijs met e-mail
Wegwijs met Paint Shop Pro

Ook speciale cursussen voor wat gevorderden.

Nu € 204voor 12 Privé lesuren bij u thuis. 
Dat is slechts € 17 per lesuur (all-in). 

LET OP!
Bij inschrijving dient u alleen €10 inschrijfgeld te betalen. Verder betaald u niets  vooraf. U betaald pas nadat u een lesblok bij ons heeft gevolgd en uw €10 inschrijfgeld wordt in mindering gebracht op het te betalen lesgeld.

Normale prijs voor privé lessen bedragen € 48,00 p/uur. Door sponsoring v/h bedrijfsleven en overheidsinstellingen kunnen wij u deze cursussen blijven aanbieden voor slechts € 17 per lesuur
Tekstvak: Aanmelden
Tekstvak: Privé Cursussen